Pressrelease, TFX-500w – Ny utanpåliggande flödesmätare från Badger Meter

Mångsidigt instrument som ger en flexibel, kostnadseffektiv lösning för att mäta vattenflödet i industriella applikationer.

Badger Meter – en ledande global innovatör och tillverkare av flödesmätning, kontroll och kommunikationslösningar lanserar Dynasonics® TFX-500w flödesmätare för användning i Fastighetsautomation, Värme/Ventilation/Luftkonditionering (HVAC), behandling och distribution av vatten. Designad för utanpåliggande användning utan kontakt med vattnet genom ultraljudsteknik. Den nya ultraljudsmätaren är en kostnadseffektiv lösning för att mäta vattenflöde bi-direktionellt i en mängd olika applikationer. Typiska applikationsexempel är vattenledningsnät i kommuner, jordbruksbevattning och industriella mätpunkter av både slutna kylsystem och för vattendistribution till en mängd olika processpunkter.

Som utanpåliggande flödesmätare är TFX-500w är perfekt för användare som vill uppnå en hög nivå av användarvänlighet, flexibilitet, ekonomi och prestanda. Mätaren monteras utanpå röret med separata sensorer (valfri kabellängd upp till 90 meter mellan sensorer och elektronik) och kan användas för rörstorlekar från DN50 upp till DN300 utan tryckfall, utan kontakt vattnet och inga rörliga delar att underhålla. TFX-500w är snabb och enkel att installera utan att kapa rör som stör verksamheten. Den kan eftermonteras i befintliga anläggningar under full drift med mycket kort installationstid och låga materialkostnader.

Den mäter flödet via ultraljudvågor som sänds mellan två sensorer (uppströms och nedströms) genom rörväggen. Genom att mäta skillnaden i sändningstid mellan sensorerna samt att mätaren vet rörets storlek så räknar mätaren ut hastighet, aktuellt flöde och summerar för vidare avläsning direkt på display eller vidare via analog signal och/eller digitalt kommunikationsprotokoll.

TFX-500w har en stor lättläst display och har anslutning för ModBus® RTU och BACnet MS/TP. Den kan även intregreras med Badger Meter BEACON® och AquaCUE® med avläsning molnbaserat. Programmeringen av mätaren sker via frontpanelen eller genom USB-kabeln med hjälp av den nya SoloCUE® programvara för flödeshantering. SoloCUE® tillåter användare att konfigurera mätaren, visa larm och övervaka signal kvaliteten från sensorena. Den lättlästa instrumentpanelen visar flöde och summering samt viktig diagnostisk information under installation och felsökning.

Flödesmätaren hanterar temperaturområden från -40°C till + 121°C.

Dynasonics distribueras i Sverige av Kompauto Nordic AB
010-130 10 00
www.kompauto.com

Dynasonics ®, BEACON ®, AquaCUE ® och SoloCUE ® är registrerade varumärken som tillhör Badger meter.

 

2018-11-21T23:36:23+00:00November 21st, 2018|Energy & Water, Engineering, Innovation & Development, Process Industry, TopNews|

Leave A Comment